Güncel

İran Devrim Muhafızlarından açıklama

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, IRNA haber ajansının Devrim Muhafızları’nın açıklamasına dayandırdığı haberinde Erbil’deki “casusluk karargâhı” ve “İran karşıtı terörist grupların toplandığı bir yer”saldırdığı belirtildi.

“İsrail-Hamas savaşı Ortadoğu’ya taşınır mı?” sorusunun sorulmaya devam edildiği şu günlerde Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Erbil kentinde birçok noktada füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırıları düzenlendi.

Reuters’a konuşan güvenlik kaynakları, patlamanın ABD Konsolosluğu’nun ve sivil yerleşim yerlerinin bulunduğu bir bölgede meydana geldiğini bildirdi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesrur ​​Barzani saldırıları kınadı ve “egemenliğin apaçık ihlali” olarak nitelendirdi.

ABD,  ise, saldırıları “pervasızca” olarak nitelendirdi ve kınadı. Bu gelişmelerin bölgede istikrarı baltaladığını söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller yaptığı açıklamada “İran’ın Irak’ın istikrarını baltalayan pervasız füze saldırılarına karşı çıkıyoruz” dedi.

Erbil’deki saldırının ardından İran Devrim Muhafızları, Suriye’yi de hedef aldı. Devrim Muhafızları’ndan yapılan açıklamada, “Son dönemdeki terör saldırılarıyla bağlantılı liderlerin ve kilit unsurların toplanma yerleri, özellikle Suriye’de işgal altındaki bölgelerdeki IŞİD terör örgütü tespit edilerek bir dizi balistik füze fırlatılarak imha edildi” denildi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu