Güncel

“Ezilenlerin ve sömürülenlerin mevcut tabloyu eninde sonunda değiştireceğine inancımız hiçbir zaman bitmeyecektir”

Tekirdağ 1 No'lu Hapishanesi'nden Tutsak Partizanlar yeni yıl vesilesiyle gazetemiz emekçilerinin ve tüm ezilenlerin yeni yılını kutlayarak, yeni mücadele yılını selamladı.

Tekirdağ 1 No’lu Hapishanesi’nden Tutsak Partizanlar yeni yıl vesilesiyle gönderdiği mesaj, “Merhaba Özgür Gelecek emekçileri,  ekonomik siyasal baskıları katlanmak artığı koşularda yeni bir yıla daha giriyoruz.  Türkiye işçi sınıfı ve emekçi halkı bir kez daha faiz kur enflasyon kısaca  içine sokulmuş durumda.

Bu kıskacın içinde  yine  hakim sınıflar içinden bir diğerine tercihe zorlanıyor. bir kez daha refahın özgürlüğün  kurtuluşun böyle geleceği işaret ediyor. Bir kez daha açlık çoklukla karşı karşıya bırakılıp gene aynı girdabın  içinin çıkış olduğu illüzyonu devreye sokuyor.” şeklinde başladı. Gelen mesajda,

Bir kez daha,

Bir kez daha,

Bir kez daha…

Ekonomik siyasal krizlerin gelişim dinamikleri belidir. Kapitalizm şartlarında bunların sürelerini giderek daraldığı, günümüzde süreklileştiği bilinmektedir. Kapitalizmin nesnel ekonomik-siyasal özeliklerinin sonucu olan bu durumların burjuva-feodal siyasi partiler tarafından tersine çevrilmesi mümkün değildir, bugüne kadar da olmamıştır.

Kapitalist üretim, tüketim, bölüşüm, değişim, mülkiyet yapıları ve ilişkilerinin değişimini temel almayan hiç bir ekonomik , siyasi yapılanma bu sermaye birikim rejiminin yarattığı açlık, yoksulluk, siyasal, politik baskı ve vahşet sonlandırmaz. Bu defalarca kanıtlanmıştır.” denildi.

Tutsak Partizanlar, “Yeni bir yıl işte bir kez daha  böyle bir tablo içinde giriyoruz” diyerek  “Ezilenlerin ve sömürülenlerin bu tabloyu eninde sonunda değiştireceğine  umudun, özgürlüğün, refahın, kurutuluşun o zaman gerçek anlamalarıyla buluşacağına inancımız hiçbir zaman bitmeyecektir. Bu duygularla gazete emekçilerin  ve tüm ezilen, sömürülenlerin yeni mücadele yılının kutluyor, selamlıyoruz.” şeklinde yeni mücadele yılını selamladı.

 

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Diğer içerik
Kapalı
Başa dön tuşu