Dünya

İnşaat İş Sendikası’ndan Almayan’da tutsak işçilerle dayanışma etkinliği

Almanya’nın Köln kentinde 3. Havalimanı direnişi sırasında tutuklanan sendika yöneticileri ve işçilerle dayanışma etkinliği gerçekleştirildi.

H. Merkezi: Sendikanın Avrupa Temsilciliği, Alman Sendikalar Birliği (DGB) binasında 3. Havalimanı direnişine katıldıkları için tutuklanan işçi ve sendikacılarla dayanışma etkinliği düzenledi.

Panel biçiminde yapılan etkinliğe konuşmacı olarak sendika temsilcisi Murat Can Çoban, sendika avukatlarından Kazım Bayraktar ve Almanya’da inşaat işçilerinin de örgütlü olduğu IG BAU Sendikası’nın Köln-Bonn şube başkanı Mehmet Perişan konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmalardan önce 3. Havalimanı direnişini ve İnşaat-İş Sendikası’nın kuruluşundan bu yana eylem ve örgütlenmesini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

  1. Havalimanı işçilerinin 14 Eylül’de başlayan isyanının, burjuva devletin ve İGA patronlarının saldırganlığın, eyleme katılan işçiler üzerinde estirilen terörün, aralarında sendikanın dört yöneticisi ve Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut’un da olduğu 34 işçinin tutuklanmasının özetlendiği kısa bir sunumun ardından ilk sözü sendika avukatlarından Avukat Kazım Bayraktar aldı.

Bayraktar konuşmasına tutuklu sendikacı ve işçilerin selamını getirdiğini belirterek başladı. Bayraktar, 3. Havalimanı direnişinin nasıl başladığını ve hangi aşamalardan geçtiğini, hapishanede tutuklu işçi ve sendikacıların kendisine aktardıkları üzerinden anlattı.

İnşaat-İş Sendikası’nı farklı kılan başından beri hak gasplarını fiili direnişlerle karşıladığını anlatan Baytaktar, eylemlerini bunun üzerine kurduklarını dile getirdi.

Bayraktar son olarak, “İşçilerin haklarını, mahkeme koridorlarına taşıyıp oralarda süründürmeden, patronun karşısına geçip taleplerinin karşılanmasını isteyerek haklarını sokakta savundular” şeklnde sözlerini tamamladı.

Daha sonra söz alan sendika temsilcisi Murat Can Çoban ise sendikanın bugüne kadar gerçekleştirdiği eylemlerden örnekler anlattı. Ortaya koydukları sendikal çizgiyle sayesinde 200 direnişin 195’ini kazanımla sonuçlandırdıklarını belirtti.

IG BAU Sendikası’ndan Mehmet Perişan ise konuşmasında Almanya ve Avrupa’daki örgütlenmeye değinerek, 3. Havalimanı işçileriyle dayanışma içerisinde olmaya devam edeceklerini söyledi.

Etkinlik soru cevap bölümüyle sonuçlandırıldı.

Kaynak: İnşaat iş Sendikası

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Diğer içerik
Kapalı
Başa dön tuşu