GüncelManşet

(Foto) Hipokrat yüzünden yargılanıyorlar!

İstanbul: İstanbul Tabip Odası, Türkiye İnsan Hakkı Vakfı, Adli Tıp Uzmanları Derneği Gezi İsyanı sırasında Dolmabahçe Valide Sultan Camii’ne sığınan halk ile onları tedavi eden hekimlerin yargılandığı davayı basın açıklaması ile protesto etti.

İstanbul Tabip Odası (İTO), Türkiye İnsan Hakkı Vakfı (TİHV), Adli Tıp Uzmanları Derneği Gezi İsyanı sırasında Dolmabahçe Valide Sultan Cami’ne sığınan direnişçiler ile onları tedavi eden hekimlerin yargılandığı davayı protesto etmek için Dolmabahçe’deki Bezmialem Valide Sultan Cami yanındaki parkta bir araya gelerek Bezmialem Valide Sultan Cami önüne bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşün cami önünde son bulmasının ardından burada bir basın açıklaması yaparak Hekimliğin yargılanamayacağı ifade edilerek, buna izin vermeyeceklerini dile getirdiler.

Kitle adına açıklamayı Doktor Feray Kaya okudu. Açıklamada Hekimliğin yargılanamayacağını yargılandığı takdirde yargılama sürecinde ilk olarak ne yazık ki genç asistan hekimlerinden değil Hipokrat’tan başlanmasının zorunda olduğu ifade edildi.

Kaya açılamasın devamında ise şunları söyledi; “Demokrat bir ülke özlemi, yaşamına saygı talebi, kentine, doğasına, suyuna sahip çıkma refleksi hiç kimse için suç kalıbına sığdırılamayacağı gibi, demokratik protesto hakkını kullananların tedavi edilmesi de suç haline dönüştürülemez. Daha öncede defalarca söylediğimiz gibi yasalarınız, genelgeleriniz, yönetmelikleriniz ne derse desin bizler; bu topraklarda bin yıldır olduğu gibi bugün ve bundan sonra da sadece hekimliğin gereklerini yerine getirecek, değerlerimize sahip çıkacak, gen hekim meslektaşlarımızı yalnız bırakmayacağız”.

 

“Gezi süreci yılların öfkesinin patlamasıydı”

Açıklamanın sonlanmasının ardından çevrede bulunan bir kadın Gezi sürecinde doktorların ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek “Sizlerden özür diliyoruz. Çünkü sizler Gezi sürecinde çocuklarımıza ve bizlere yardımcı olduğunuz. Bizler ise sizin yanınızda daha kitlesel yer almak yerine sadece birkaç kişi geldik. Bundan kaynaklı tekrar sizin gibi gerçekleri savunanları ve dillendirenlere yardım eden doktorlardan özür diliyorum” diyerekBu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganını attı.

Kadının konuşmasının ardından kadına cevaben “Gezi süreci bizlere birçok şeyi öğretti ve hala öğretmeye devam ediyor. Bizler bu sürecin bir parçasıyız. Yine olsa yine aynı şeyi yaparız. Çünkü gezi süreci bu ülkede yaşan insanlar için yılların birikimi olan bir öfkenin yansımasıydı. Ve bu hala devam etmektedir. Bizler doktorlar olarak hastalarımıza ne koşulda olursa olsun din, dil, ırk fark etmeksizin tedavi etmeye onların yanında olmaya devam edeceğiz” diyen hekimler de açıklamalarını “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganı ile sonlandı.

 

[widgetkit id=588]

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu