EmekGüncel

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Evrim Okulları önünde eylem yaptı

İki öğretmeni işten çıkaran Özel Evrim Okulları protesto edildi

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, üyeleri olan iki öğretmeni işten çıkartan Özel Evrim Okullarını protesto etmek için eylem yaptı. Şişli’de bulunan okulun önünde yapılan eylemde Sendika ayrıca, işten atılan Genel Başkan ve MYK üyesinin işe iadesini istedi.

Eylemde konuşma yapan Ozan Fındık “İşten çıkarılan öğretmenlerimizin sendika olarak hakkını aramamıza şaşırdılar. Şaşıracaklar da. Bizler tam da bunun için mücadele ediyoruz. İşten çıkarılan Eren hocamız bebeği olacak. Şimdi işten çıkarılmanın burukluğu içinde. Ülküm hocamız ise öğrencilerini mezun edecekti. 120 yıllık bir okulun öğretmenlerine nasıl kıydığını unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Sendika adına konuşan Tahsin Mert Saygın ise “Kendi deyimleri ile -Evrim Anonim Şirketinin- öğretmen maaş politikası gittikçe düşmüş ve bu süreç son birkaç senedir, ülkedeki ekonomik gelişmelerden bağımsızca bilinçli bir şekilde sürdürülmüştür. Özel Evrim Okulları Yönetiminin gider kalemleri arasında yer alan çalışan ücretini zayıflatması bilinçli bir politikadır” dedi.

Sendikanın açıklaması şu sözlerle devam etti

Mesleğe göre düzenlenecek torba olmayan bir iş kolunda, 10.000 üyemizle yetkili sendika olma gücüne çoktan eriştik. Yürüdüğümüz yolu; bürokratik bir yönetim ile değil, aramızdan seçtiğimiz öğretmen arkadaşlarımızla sorumluluklar yüklenerek yürüyoruz. Bu 10.000 öğretmenin iradesi, önümüzdeki dönemde de çığ gibi büyümeye devam edecektir. Özel Evrim Okulları patronu da dahil bundan kimsenin şüphesi olmasın. Geleceğimiz, patronların iki dudağı arasında değildir; bunu ispatlamak, Sendikamızın temel mücadele başlığıdır. Sendikamız, özel sektör öğretmenlerinin mücadelesinin kazanımlara ulaşması yolunda her türlü bedeli ödemeye hazırdır.”

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu