GüncelManşet

Sarıgazi’de polis saldırılarına karşı eylem çağrısı

9. kez düzenlenen Sarıgazi halk festivaline yönelik devlet özel harekat timleriyle birlikte polis saldırısı gerçekleşti. Bu saldırıda polis gerçek mermi kullanarak festival alanındaki kitleye saldırdı, birçok kişiyi yaraladı.

Saldırı sırasında sahnede bulunan Grup İsyan Ateşi ve Pınar Aydınlar polise alanı terk etmesine yönelik çağrı yapmasına rağmen polis şiddetini daha da arttırdı.

Daha sonra kitle Demokrasi Caddesi üzerinde polis saldırısına karşı barikat kurarak savunmaya geçti. Kitle dağıldıktan sonra sabaha karsı Demokratik Haklar Federasyonu’na baskın gerçekleştirerek birçok maddi zarar oluşturuldu.

Ardından ise 3 DHF faaliyetçisinin evlerine yönelik baskın gerçekleştirerek aileleri korkutmaya çalışıp, psikolojik baskı gerçekleştirmişlerdir.

Bu saldırılara karsı Sarıgazi Festivali Tertip Komitesi olarak yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirme kararı alınmıştır. Biz de Partizan ve Yeni Demokrat Gençlik olarak tüm kitlemizi Sarıgazi halkına ve DHF yönelik baskına karsı mücadele etmeye çağırıyoruz.

Tarih: 15 Eylül (Bugün)

Yer: Sarıgazi Derya Market onu
Saat: 20.00

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu