Güncel

Mücadele Birliği: Bizim Hamurumuz Mücadeleyle Ateşle Yoğruldu

Mücadele Birliği Gazetesi bürosu, Ayışığı Ekin Sanat Derneği ve çok sayıda eve yapılan polis baskını ve gözaltılara ilişkin açıklama yapan Mücadele Birliği Platformu, “Bizim Hamurumuz Mücadeleyle Ateşle Yoğruldu” dedi.

Mücadele Birliği Platformu, İstanbul’da 6 Ekim 23 tarihinde gerçekleşen polis baskını ve gözaltılara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, “Evlerimiz basıldı, sabah daha gün ışımadan Mücadele Birliği bürosunun ve Ayışığı Ekin Sanat Derneği’nin kapıları kırılarak talan edildi. Platform temsilcimiz Muhammed Hizmetçi, Mücadele Birliği yazı işleri müdürü Ezgi Yergin, Önsöz Dergisi genel yayın yönetmeni Songül Yücel, yayın kurulu üyesi Sena Şat ve Nuran Güvenilir, evlerinden kör karanlıklarda gözaltına alındı” ifadeleriyle yapılan baskın ve gözaltıları hatırlatan Mücadele Birliği Platformu, dosyalarda gizlilik kararı öne sürülerek avukat görüşlerine kısıtlama getirildiğini bildirdi.

Mücadele Birliği Platformu, “Biz alışkınız. Bu türden baskınlarla, gözaltılarla, tutuklamalarla sineceğimizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz! Bizim hamurumuz en ağır şartlarda verilen mücadeleyle, ateşle yoğruldu” dedi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu