Güncel

İtirafçı Akbıyık’ın ifadeleriyle yargılanan Ada beraat etti

HDP Çalışanı Hilal Ada’nın itirafçı tanık Ümit Akbıyık’ın ifadesi üzerine ‘örgüt üyeliğinden’ yargılandığı davada beraat kararı verildi.

İtirafçı tanık Ümit Akbıyık’ın beyanları üzerine, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 25 Nisan 2023’te başlattığı ve 21 ilde 216 kişi hakkında gözaltı kararının çıkarıldığı soruşturma kapsamında tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) çalışanı Hilal Ada’nın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada, iddia makamı Akbıyık’ın ifadeleri doğrultusunda mütalaa vererek, Ada’nın örgüt hiyerarşisine dâhil olduğunu ve “örgüt üyesi olmaktan” 7 yıl 6 ay ile 15 yıl arası değişen hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Somut delil yok

Mütalaaya karşı savunma yapan Av. Yunus Muratakan, “Savcılık makamı Kürt orjinli ne kadar sivil toplum örgütü, dernek, siyasi parti, vakıf, meslek örgütü varsa bunu kriminalize eden bir anlayışla iddianame hazırlamış. Tanık da bunların doğruluğunu teyit edecek şekilde iftirada, beyanda bulunmuş. Müvekkil hakkında somut bir iddia bulunmamakla birlikte iftira niteliğindeki beyanları dosyada bulunan diğer delillerle çürütülmüştür. Müvekkilin beraatini talep ediyoruz” diye konuştu.

Yapılan savunmanın ardından mahkeme,  Ada’nın beraatine karar verdi. (MA)

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu