Güncel

Berkin Elvan’ın ailesinden suç duyurusu

H.Merkezi: Gezi İsyanı’nda Okmeydanı’nda eylemler sırasında polisin saldırısı sonucu başına gaz kapsülü gelmesi ile 9 ay yoğun bakımda kalmasının ardından hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın anne ve babası bugün (28 Ekim) cumhurbaşkanı R. T. Erdoğan hakkında Çağlayan Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu.
Elvan için “terör örgütünün maşası olmuş” ifadesini kullanan Erdoğan ile ilgili baba Sami Elvan, Erdoğan’ın oğlunu unutmadığını ve sürekli hatırasına hakaret ettiğini söyledi. Erdoğan’ın toplum kesimlerinin birbirine düşman olmasını istediğini belirten baba Elvan, “Burakcan’ın babası ile Berkin’in babası düşman olsun istiyor” dedi. Aileyle birlikte açıklama yapan avukatlar da, “Terörist olan biri varsa o da Erdoğan’ın kendisidir” ifadelerini kullandı.

Suç duyurusunun ardından aile avukatlarla birlikte bir açıklama gerçekleştirdi. ‘Alenen hakaret, kişinin hatırasına hakaret, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, anayasayı ihlal suretiyle görevi kötüye kullanma’ suçlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Avukat Tarkan Özdemir, “Bu konuyla ilgili Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda Berkin Elvan ve ailesiyle ilgili söylediklerini hepimiz biliyoruz. Amacımız da yapmış olduğu suç sebebiyle ceza almasını sağlamak” dedi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu