GüncelManşet

11 Nisan’da DDSB BYUAŞ işçilerine destek çağrısı yaptı!

H. Merkezi: Devrimci Demokrat Sendikal Birlik uzun zamandır direnişte olan Bakırköy Belediyesi’nde grevde bulunan işçilerinin direnişine destek vermek ve sahiplenmek için 11 Nisan’a çağrı yaptı.

Yapılan çağrının tam metni şöyle:

21 Mart’tan buyana Bakırköy Belediyesi’nde grevde bulunan BYUAŞ taşeron işçilerin grevi kararlılık ve işçilerin dayanışmasıyla devam etmektedir. Taşeronda örgütlendikleri ve sendikalı oldukları için önce işçiler birer ikişer işten atıldı. İşten atılan işçilerin sendika sözleşmelerini yok saymak isteyen patronlara karşı Bakırköy belediyesinde greve çıkan buyuaş işçileri bu dayatmalara ve baskılara karşı direnmekteler.

Taşeronda örgütlenerek mücadele eden işçilerin kazanması başta taşeron sistemi olmak üzere işçi sınıfı açısından önemli bir kazanım olacaktır. Bu kazanımı güçlendirmek için şimdi dayanışma ve sahiplenme zamanıdır. Seçimler öncesinde yaşanan grev olması nedeniyle daha etkili ve güçlü dayanışmaya ihtiyaç bulunmaktadır. Bunun için 11 Nisan 2015 günü saat 17.30 da grev yerini ziyaret edeceğiz. Bütün işçi ve emekçi halkımızı bu direnişe desteğe ve büyütmeye çağırıyoruz.

Tarih:  11 Nisan 2015 CUMARTESİ SAAT 17.30

Toplanma yeri:  Bakırköy’de İstanbul Caddesi üzeri Carousel önü

Devrimci Demokratik Sendikal Birlik

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu