Güncel

İzmir’de gazete değerlendirmesi

İzmir: Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen ÖG okurları, toplantıda aldıkları kararla ilk gazete değerlendirmesini yaptı.

Her perşembe Nisan Yayımcılıkta bir araya gelerek gazeteyi değerlendirecek olan okurlar, ilk toplantısı dün (28 Ocak) yaptı.

ÖG’nin 70.sayısının değerlendirildiği toplantıda, ilk olarak kapak değerlendirildi.

Özellikle son kapakların ve manşetleri beğenildiği ancak iç sayfalarda kullanılan fotoğrafların sayfanın ortasında olmasının okunurluğu düşürdüğü, genel olarak fotoğrafları köşelerde kullanmanın daha iyi olacağı dile getirildi.

Değerlendirmede esas olarak politik sayfa olarak 3. sayfa değerlendirildi. Bu sayıda 3.sayfada yer alan “Kan banyosunda yıkanmak ya da varılacak yere kan için varak” adlı makale üzerine politik bir tartışma yürütüldü. Makalede yer alan TC devletin faşist baskı ve ablukayı sadece Kürt illerinde değil, Türkiye’nin her yerinde  hayata geçirdiğine dair tartışması başta  “Ege Kürdistanı” esprisiyle anılmaya başlanan İzmir’in önemli bir örnek olduğu vurgulandı. Demokratik haklarımıza saldırılarınla birlikte, bu saldırı ve baskıların R.T.Erdoğan darbesi değil ya da “saray cuntası” vb söylemler değil TC’nin  devlet politikası olduğu üzerine de uzun bir tartışma yapıldı.

Bu kısımda farklı fikirlerin de çıktığı tartışma oldukça verimli geçti. Son kısımda ise  HDK Gençlik Meclisleri üzerine YDG’nin değerlendirmesi tartışılarak, HDK’nın son durumu üzerine tartışma devam etti. Son olarak HDK Kongresine giden arkadaşın aktarımı ve sorulan sorularla tartışma sonlandı.

Gazete değerlendirmesinin verimli geçtiği ve politikleştirme aracı olarak daha fazla önemsenmesinin  vurgulanmasıyla toplandı sonlandırıldı.

İzmir’de farklı bölgelerde kampanya çalışması

Gazetenin 69. sayıdan itibaren 1 aylık gelirlerini Kürt halkı ile dayanışmak için abluka altındaki ilçelere göndermek üzerinden başlattığı kampanya için İzmir’de dağıtımlar eski oranla arttırıldı.

3 ayrı bölgeye yapılan dağıtımlarda maddi gelir istenilen düzeyde olmasa da farklı bölgelere açılmanın ve kampanyayı politik olarak kitlenin gündemine sokmanın önemli bir aracı haline getirilmesinde önemli oldu.

Kampanyayı duyurabildiğimiz herkese duyurma perpektifi ile hareket edilerek, Kemeraltında esnafa ve bir çok ilçede çeşitli derneklere kadar gazetenin kampanyası taşınmış olurken, bizleri de hareketlendiren bir yerde drumaktadır.

Dağıtımları kampanya vesilesi ile farklı bölgelere açılma aracı olarak ele almak ve bu dağıtımları bu bölgelerde sürekli bir şekilde dağıtmak hedef olarak tartışılmaktadır.

 

 

 

 

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu