Güncel

TDİ, “Devrimci tutsaklar tek tip elbise dayatmasını geldiği yere gönderecek”

H. Merkezi: Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bunlar mahkemeye çıkarken Guantanamo’da olduğu gibi tek tip elbiseyle mahkemeye çıksınlar” şeklindeki açıklamasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

TDİ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Bunlar mahkemeye çıkarken Guantanamo’da olduğu gibi tek tip elbiseyle mahkemeye çıksınlar” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Kazanılan hakların geri alındığı gibi yeni yasaklar ve yeni hak ihlallerinin gündeme geldiğini vurgulayan TDİ,  “Kitap ve yayın yasaklarıyla devrimci tutsaklar daha ağır tecride ve kimliksiz keşfedilme saldırıları altındadır” dedi.

Hapishanelere yönelik yeni bir saldırı sinyali verildiğini vurgulayan TDİ, “Erdoğan ‘Guantoma’daki gibi özel elbise giydirip mahkemeye böyle gelmeleri lazım’ dedi. Bu FETÖ’cülere yönelik gibi görünse de biz tutsak yakınları biliyoruz ki bu saldırı özünde devrimci tutsaklara yöneliktir.“ dedi.

Geçmişte de devrimci tutsaklara yönelik tek tip elbise dayatması yapıldığını ve bu saldırı devrimci tutsaklar tarafından direnişle püskürtüldüğünü hatırlatan TDİ, “Yine devrimci tutsaklar bu yeni saldırıyı aynı kararlılıkla püskürtecek ve tek tip elbise dayatmasını geldiği yere gönderecektir” diye belirtti.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu