Güncel

HDP ve İttifak güçleri ; Adil ve demokratik bir seçim” için buluşmaya!

HDP ve ittifak güçleri, seçim güvenliğine ilişkin bir açıklama yaparak, 24 Haziran günü sandık başlarında nöbet tutma çağrısında bulundu.

İstanbul: HDP ve ittifak güçleri bir açıklama yayımlayarak, seçim süreci boyunca sandık güvenliği için nöbet tutma çağrısı yaptı. Yapılan ortak açıklamada, 24 Haziran’da tüm halka oyları kullandıktan sonra okul önlerinde, seçim kurulları önünde buluşarak sandık iradesine sahip çıkmaya çağrısı yapıldı.

Bir Adım Daha İnisiyatifi, Emek ve Özgürlük Cephesi, Emek Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Halkevleri, Kaldıraç, Köz, Partizan, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Toplumsal Özgürlük Partisi, Türkiye İşçi Partisi imzalı bir ortak açıklama yayımlanarak, 24 Haziran günü sandık güvenliği için nöbet tutma çağrısı yapıldı.

“Bugünü kazanalım, geleceğimize sahip çıkalım”

Yapılan ortak açıklamada, “Sandık başından sokak başına, oylarımızın peşindeyiz. ‘Adil ve demokratik bir seçim’ için okullarda, seçim kurulları önünde, seçim izleme merkezlerinde, NÖBET’te olacağız” denildi.

Türkiye halkları demokrasiye, adalete, eşitliğe ve özgürlüğe inancını bir kez daha gösterdiği belirtilen ortak açıklamada, “Adaletsiz, eşitsiz, baskıcı koşullar altında irademizi bir kez daha binbir emek ve fedakarlıkla  24 Haziran’da sandığa taşıyoruz” ifadeleri kullandıldı.

” Seçim başladığı andan Resmi sonuçlar yayınlanıncaya kadar   nöbetteyiz”

“Şimdi irademize omuz omuza sahip çıkma zamanıdır. Bizler HDP ve Selahattin Demirtaş’ın seçim başarısı için ortaklaşan Demokrasi Güçleri olarak; Oyumuza ve geleceğimize sahip çıkmak için; Türkiye halklarının demokratik iradesine dönük her türlü müdahaleye karşı durmak için nöbette olacağız” denilen açıklamada, 24 Haziran’da tüm halkı sandığa oy kullanmaya, okul önlerinde, seçim kurulları önünde buluşarak sandık iradesine sahip çıkmaya çağrıldı.

Ortak açıklama şu ifadelerle son buluyor; “Seçim sürecindeki her tür hile ve baskıya birlikte karşı durmaya; Oy sayım sonuçlarının duyurulmaya başlandığı süre boyunca ve seçim sonuçlarının netleştiği, resmi ilanın yapıldığı ana kadar tüm süreci birlikte takip etmeye, Ortaklaşmamızdan, dayanışmamızdan doğan sorumluluğumuzu hep birlikte yerine getirmeye çağırıyoruz. Asla boyun eğmeyenler ve biat etmeyenler olarak, şimdi, birliğimiz daha da büyüdü, dayanışmamız daha da sağlam, daha da güçlüyüz dünden.

24 Haziran seçimleri, bize tarihsel bir fırsat sunuyor. Adaletsizlik ve zorbalık iktidarına DUR demenin, tam zamanı. Bugünü kazanalım, geleceğimize sahip çıkalım. Haydi! “ADİL VE DEMOKRATİK BİR SEÇİM” için buluşmaya!“

 

 

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu