Güncel

Leyla Güven’in bulunduğu hapishaneye yürüyen kitle engellendi

66 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in duruma dikkat çekmek amacıyla hapishane önüne yürümek isteyen kitle polis tarafından engellendi.

H. Merkezi: PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle 66 gündür açlık grevini sürdüren DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in durumuna dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır E Tipi Hapishanesi’ne yürümek isteyen kitleye polis saldırarak, geçmek isteyenleri engelledi.

Güven’in fotoğraflarını yanı sıra “Bijî berxwedana zindana”, “Leyla Güven onurumuzdur” sloganları ve zılgıtlarıyla yürüyen kitleyi, sabah saatlerinden itibaren HDP il binasını abluka altına alan yüzlerce polis, TOMA ve zırhlı araçlarla engellendi. Polis, HDP’li vekilleri kalkanlarla çembere alarak yürüyüşü engellemek istedi. Yürüyüşte ısrarlı olan milletvekilleri ve halk, polis tarafından darp edildi.

Polisin yürüyüşü engellemesi üzerine, yüzlerce kişi sloganlar ve zılgıtlarla il binasına geçti. Polisin il binası önündeki ablukası sürüyor.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu