Güncel

İHD’den açıklama: Gözaltındaki 41 kişi serbest bırakılsın

"Gözaltında tutulan anneler, Av. Arzu Kayaoğlu ve gazeteciler Zeynep Kuray ile İrfan Tunçbilek Derhal Serbest Bırakılmalıdır!"

İHD’den açıklama yaparak , gözaltında tutulan anneler, Av. Arzu Kayaoğlu ve gazeteciler Zeynep Kuray ile İrfan Tunçbilek serbest bırakılması için çağrı yaptı. İHD açıklamasında, “Açlık Grevlerinde evlatlarımız ölmesin diyen mahpus annelerine, avukatlarına ve gazetecilere yapılan işkenceyi ve hukuk dışı yasakları kınıyoruz!” dedi.

İHD, “Hapishanelerde 30’u ölüm orucu olmak üzere 3 bini aşkın mahpusun sürdürdüğü açlık grevinin mahpusların yaşamını tehdit eder aşamaya varmasına rağmen ülkeyi yönetenlerin çözüm yolunda anlamlı adımlar atmakta direnmesine tepki gösteren mahpus yakınları ve evlatlarının ölmesini istemeyen annelerinin hapishane önlerinde sürdürdükleri eylemlere polisin şiddet kullanarak müdahale etmesi, eylemlerin engellenmesi, annelerin, annelere destek olmaya çalışan avukatların ve eylemi izleyen gazetecilerin darp edilerek gözaltına alınmaları insan haklarına da hukuka da aykırıdır, bu yaklaşımı kınıyor, halen gözaltında tutulan 41 insanın derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz” şeklinde  yaşanan hukuksuzluğa vurgu yaparak gözaltındakilerin serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamanın devamı şu şekilde; ”

9 Mayıs tarihinde Bakırkoy Hapishanesi önüne gitmek isteyen 14 anne ve Av. Arzu Kayaoglu,  10 Mayıs günü aynı yerden 13 anne ve açlık grevlerine dikkat çekmek için Sirkeci’de bir araya gelenlerden 11 insan ile olayı izleyen gazeteciler Zeynep Kuray ve İrfan Tunçbilek şiddet uygulanarak gözaltına alınmış olup halen emniyet müdürlüğünde tutulmaktadırlar.

Mahpusların yaşam hakkına sahip çıkmak, devleti çözüm yolunda adım atmaya zorlamak maksadı ile yapılan; demokratik tepki, ifade özgürlüğü, toplanma ve gösteri yapma özgürlüğü bağlamında değerlendirilebilecek ve suç içermeyen bu eylemlere yapılan hukuk dışı baskıyı kınıyor, gözaltındakilerin derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz.

İnsan Hakları Derneği

İstanbul Şubesi”

(Haber Merkezi)

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu