Güncel

CHP sözcüsü: Egemen güçler Türkiye’yi maşa olarak kullanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Genel Merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP Hükümeti’ni başından beri “Orta Doğu bataklığına girmeyin” diye uyardıklarını söyleyen Öztrak, “Biz Suriye ile ilişkileri düzeltin dedik. Bizim mehmetciğimiz yabancı topraklarda neden şehit oluyor diye sorduk. Biz mehmetçiklerimizin ve ulusumuzun çıkarlarının yanındayız. Suriye’ye barışın gelmesinin en kısa yolu Şam ile Ankara arasındaki yoldur” dedi.
Saray’ın ABD ile DAİŞ üzerinden gizli bir anlaşmaya vardığını dile getiren Öztrak, “Rusya İdlib’de radikal teröristlerin bekçiliğini bize bırakmıştı. Şimdi aynı işi ABD yapıyor. Egemen güçler kızgın sobanın üzerindeki kestaneyi almak için Türkiye’yi maşa olarak kullanıyor” dedi.
Öztrak, Trump’ın mektubunu ise şu sözlerle değerlendirdi: “Sarayla ABD arasında bir uzlaşma vardır. O da şudur; siz bizim belirlediğimiz bölgelere girin biz o bölgelerin yakınında olmayacağız ama biz de size bu işin başından sonuna kadar ne kadar cihatçı terörist yakaladıysak sizin  sırtınıza bırakalım.”
Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu