GüncelManşet

Ankara’da 18 Mayıs anması gerçekleştirildi

Ankara:  İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtler 18 Mayıs günü (dün) Ankara’da anıldı. Birçok kurumun örgütleyicisi olduğu anma, kitlenin Sakarya Meydanında toplanmasıyla başladı.  Etkinlik kitlenin “18 Mayıs’ı unutma, Unutturma!”, “İbrahim Kaypakkaya Ölümsüzdür!”, “Dörtler Yaşıyor, Mücadele Sürüyor!” sloganlarını atmasıyla başladı. Daha sonra çekilen ajitasyonda “Kaypakkaya, Dörtler Ve Haki Karer’in yaktıkları meşale günümüze hala ışık tutmaktadır. Onların Mücadele ruhu Geyiksuyu’nda, Aliboğazı’nda, Dar Azza’da şehit düşen halk savaşçılarının namlularında hayat bulmaktadır” denildi.

Daha sonra 18 Mayıs şehitleri şahsında tüm devrim şehitleri şahsında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu esnasında “Diyarbakır’da bir kaya sanki yükselmiş aya” şiiri okunarak, “Önderimiz İbrahim Kaypakkaya” sloganı atıldı.

Saygı duruşundan sonra örgütleyici kurumlar tarafından ortak hazırlanan basın metni okundu. Basın metninde “Bugün sonsuzluğa yürüdükleri gün 18 Mayıs olan İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtlerin en yükseklere çıkarttığı isyan bayrağı halkımızın, dünya halklarının devrim mücadelesine rehberlik etmeye ve güç vermeye devam etmektedir. Dörtlerin isyan bayrağı yere düşürülmemiştir. Bugün bu ateşi Menbic’te, Şengal’de, Dar-azza’da büyütenlere selam olsun. Sur’dan Cizre’ye, Nusaybin’den Amed zindanlarına selam olsun. Selam olsun; Dersim Geyiksuyu’nda yoldaşlaşmanın adı olan Sinan ve Rıza yoldaşlara, Aliboğazı’nda cellada geçit vermeyip yüreğini siper eden 12 halk savaşçısına” denildi.

Açıkamanın devamında, “Selam olsun; Rakka’da en ön cephede IŞİD çetelerine karşı Mayıs ruhunu kuşanarak, çelikten cüreti ve inancıyla savaşarak şehit düşen komutan Ulaş Bayraktaroğlu’na.

thumbnail IMG 033718 Mayıs Şehitleri, sendikal bürokrasiye karşı bayrak açan metal işçilerinin, Soma’da diri diri madene gömülen 301 emekçinin, KHK’yla işlerinden atılan akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın mücadelelerinin temelidir.

18 Mayıs şehitleri, Özgecen Aslan, Nevin Yıldırım, Reyhaneh Cebbari ve Farinaz Hoşravani şahsında tacize, tecavüze, şiddete ve erkek egemen sisteme karşı öfkenin bilince dönüştüğü özsavunmanın adıdır. 18 Mayıs şehitleri, başta İvana Hoffman olmak üzere yok sayılmaya, cinsiyet ayrımcılığına ve heteroseksist sisteme karşı başkaldırının adıdır.” ifadelerine yer verildi.

Basın açıklaması sonrası İbrahim Kaypakkaya için yazılan “Ser Veririm Sır Vermem Ben” ezgisi hep bir ağızdan seslendirildi. Anmaya katılan Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı da söz alarak İbrahim Kaypakkaya’ya dair mücadelesinden ve yaşam kesitlerinden bahseden bir konuşma gerçekleştirdi. Anma bitiminde Çorum’da yapılacak olan İbrahim Kaypakkaya’nın mezarında gerçekleştirilecek anma için çağrı yapıldı. Yoğun polis çemberi altında geçen etkinlik coşkulu bir şekilde sona erdi. Etkinlik bitiminde ise kitle Selanik Caddesi’nde toplanarak Yüksel Caddesi’nde açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yanına sloganlarla birlikte yürüyüşe geçildi.

Anmayı örgütleyen kurumlar; Partizan, ESP, Devrimci Parti, AKADER, DHF, Alınteri, SODAP, PSAKD, ABF.

YDG, SÖH, SGDF, DEV-LİS, SKM, Kaldıraç, BDSP, HDP, HDK, Çorum Köy Dernekleri gibi devrimci- demokrat kurumlar katılım gösterdi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu