Güncel

TTB’nin çağrısıyla “1 Nisan Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü’nde” eylem

TTB 72'nci Büyük Kongresi'nde, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun hayatını kaybettiği gün olan 1 Nisan'ın 'Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü' olmasına karar verilmişti. Bugün Çapa Tıp Fakültesi önünde bir anma töreni yapıldı.

TTB’nin çağrısı ile sağlık emekçileri bugün saat 12.30’da  (1 Nisan) Çapa Tıp Fakültesi önünde Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun yaşamını yitirdiği 1 Nisan’ın “COVID-19 nedeniyle yaşamını yitiren Sağlık Çalışanlarını Anma Günü” vesilesiyle bir geldi.

Sağlık emekçileri “Covid 19 sebebiyle kaybettiğimiz hekim ve sağlık çalışanlarına Sevgi, saygı ve minnetle” yazılı pankart açarak yaşamını yitiren sağlık emekçileri için bir anma töreni düzenledi.

Sağlık çalışanları anmada yaşamının yitiren hekim ve sağlık çalışanlarının fotoğraflarını taşırken ilk olarak 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.

Anmada konuşan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, bu sabah itibariyle yaşamını yitiren hekim sayısının 295 olduğunu söyledi. İktidarı işaret eden Fincancı, pandemiyle mücadelede gerekli adımlar atılmaması nedeniyle sağlık çalışanlarının yaşamını yitirdiğine devam ettiğini söyledi.

Vaka sayısının 40 bine ulaştığına dikkat çeken Fincancı, “Epidebiyologların söylediği göre birinci dalganın ikinci pikine ulaşmış durumdayız. Evet, daha birinci dalgadayız; çünkü biz hiç sıfırlayamadık bu vakaları. Neden sıfırlayamadık; çünkü çok kontrolsüz bir normalleşme ile karşı karşıya kaldık” dedi.

 

Salgınla mücadelenin yollarının belli olduğunu vurgulayan Fincancı, “Sağlık çalışanlarını koruyamadığımızda, salgınla mücadelede ilerleme olanağımızın olmadığını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” diye konuştu.

1 Nisan Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü bildirisini İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu okudu.

Covid-19 nedeniyle yaşamını kaybeden Prof.Dr.Cemil Taşçıoğlu’nun şahsında 1 Nisan’ı meslektaşları ve ekip arkadaşlarına saygı gösterme ve anılarına sahip çıkma günü ilan ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Ömeroğlu,

“Bugün, bütün salgınlar da olduğu gibi Covid-19 pandemisinde de ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel bütün tedbirlerin bilimin ve aklın ışığında alınması, kuralların büyük bir ciddiyetle ve tavizsiz biçimde uygulanması gerektiğini hatırlatma günü. 1 Nisan artık bizim için; toplum sağlığının, insan yaşamının keyfiliğe, kuralsızlığa, tedbirsizliğe, liyakatsiz yetki kullanımına terk edilemeyeceğini; insan yaşamının şakaya, ironiye izin vermeyeceğini görme ve gösterme, anlama ve anlatma günü” diye konuştu.

Ülkeyi yönetenlerin, toplumsal yaşamın ihtiyaçları ve bilimsel aklın gereklerine uymadığını söyleyen Ömeroğlu, ülkede yasakların, kuralların, yaptırımların ve cezaların kişiye, gruba, partiye, zümreye göre değişen şekilde uygulandığı bir salgın yönetimi altında hekimlik yapmaya devam ettiklerini vurguladı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu