Güncel

‘Zaman, bu zihniyeti bertaraf edene kadar mücadele etme zamanı’

HDP İstanbul İl Örgütü Van, Mardin ve Diyarbakır’a yapılan kayyum darbesine karşı açıklama gerçekleştirdi.

İstanbul: HDP İstanbul İl Örgütü tarafından Van, Mardin ve Diyarbakır belediyelerine yönelik kayyum darbelerini il örgütü önünde protesto ederek mücadele çağrısında bulundu. Açıklama İstanbul İl Binası önünde gerçekleştirilirken, binanın çevresi polis ablukası altına alındı. İl yöneticilerinin, milletvekillerinin de katıldığı açıklamada ilk olarak HDP İstanbul Eşbaşkanı Cengiz Çiçek konuştu.

Çiçek, belediyelerin gasp edilmesine ilişkin bu hukuksuzluğun ve darbenin ilk defa yaşanmadığını söyledi. Yapılanlara karşı verilecek mücadelenin egemenlere karşı olacağını da hatırlatan Çiçek, “Gasp kültürüne karşı demokratik mücadelemizi her zamankinden daha birleşik yürütmek zorundayız. Gaspa seyirci kalanlar unutmamalıdır ki batıda bu zihniyet hakim olmaya çalışacaktır” dedi.

Çiçek son olarak, demokrasi mücadelesi veren tüm güçleri ve belediyeleri bu gaspa karşı durmaya çağırarak açıklamasını sonlandırdı.

‘Zorla ele geçirdiğiniz iller, halk iradesinin ta kendisidir’

Çiçek’in ardından HDP Şırnak milletvekili Hasan Özgüneş konuştu. Özgüneş, belediyelerin kayyum yoluyla tekrardan ele geçirildiğini hatırlattı. Türkiye’nin tarihinde sıkıyönetimler, OHAL’ler ve darbeler ülkesi olduğuna işaret eden Güneş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz ateş çemberinin içinden geçerek bu günlere geldik. Batıda demokrasiyi geliştirerek AKP-MHP ortaklığına kaybettirdik. Faşizan uygulamaların nasıl bertaraf edileceğini halklarımıza gösterdik. Kürt coğrafyasında halkın iradesiyle seçilmişler uyduruk kanunlarla görevden alınıyor. AKP için demokrasi kendilerine vardır, muhalefete ise yoktur.”

AKP’ye seslenen Özgüneş, “Her gün çıkıp halk iradesi diyorsunuz, zorla ele geçirdiğiniz iller halk iradesinin ta kendisidir. Zihniyeti bertaraf edene karşı meşru zeminde mücadele zamanıdır” dedi.

Çiçek’in ardından son sözü alan HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu ise, ülkede adalet isteyenlerin zulüm gördüğünün altını çizdi. 31 Mart’daki seçimleri iktidarın hazmedemediğini ifade eden Şenoğlu, “Kaybedenler diyor ki, biz hukuku tanımıyoruz. Biz yenebiliriz dedik ve onları yendik. Gayrimeşrular çünkü toplumsal meşrutiyetlerini kaybettiler. Adalet isteyenlerin iradesini kıramazlar. Gezi’den beri ‘Bu daha başlangıç mücadele devam’ diyoruz. Halklarımız kardeşliğini inşa edene kadar, Kazdağları ile Hasankeyf’i kardeş yapana kadar mücadeleye devam edeceğiz” diye belirtti.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu